Hotel in the center of St. Petersburg - Saint-Petersburg Hotel
Tel. +7 (812) 380-19-19
Отель Санкт-Петербург Вид на Аврору из окна Отеля Санкт-Петербург Ресторан La Vue Закат из окон Отеля Санкт-Петербург Ресторан Беринг Вид на ночной город из окон Отеля Санкт-Петербург
Contact us
Saint-Petersburg Hotel
Pirogovskaya emb. 5/2,
Saint-Petersburg,
Russia, 194044
Tel.: +7 (812) 380 1919
Fax: +7 (812) 380 1920
E-mail: hotel@hotel-spb.com
Карта
Наша веб камера
Hotellista

Hotelli sijaitsee Pietarin historiallisessa keskustassa olevalla Pirogoskaja nabereznaja-rantakadulla. Hotellin ikkunoista avaa upea näkymä Nevan vesialueelle, silloille, Verikirkolle ja Iisakin kirkolle. Hotellin vastakkaiselle puolelle on kiinnittynyt legendaarinen Aurora-museolaiva. Hotellista voi päästä nopeasti joukkoliikenteella Eremitaasille, Venäjän museolle, Neskij prospektille tai kävellä Pietarin linnoitukselle.

Vieraidemme palveluksessa on 401 huonetta eri kategorioita. Suurin osa niistä on vastarestauroitu. Kaikissa huoneissa on mukavaa sekä levätä, että työskennellä. Jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, puhelin ja televisio. Majoitus lemmikkieläimen kanssa on mahdollinen lisämaksua vastaan.  Hotellissa on savuttomia huoneita. Kaikissa huoneissa ja yleisissä tiloissa toimii ilmainen Wi-Fi nettiyhteys.

Hotellissa toimii kansainvälisen keittiön Bering-ravintola sekä lobby-baari, joka on avoinna vuorokauden ympäri.

Sankt-Peterburg-hotelli tarjoaa myös tapahtumapalveluja. Hotellimme tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia isojen liiketapahtumien, konferenssien, näyttelyjen ja kokousten (konserttisali 790 henkilölle, 3 konferenssitilaa, näyttelytilat) järjestämiseen.


Hotellin historia

Pietarin hotellien historia alkoi heti kaupungin rakentamisen yhteydessä. Kaupungin ensimmäiset hotellit olivat vielä Pietari Suuren ystävän ja kumppanin Aleksandr Menšikovin rakentamia. Siitä alkaen niiden määrä kasvoi kasvamistaan. Katariina Toisen aikana Pietarissa oli jo 25 hotellia ja vuodeksi 1917 niitä oli yli 120. Vallankumousta seurannut kausi ei voinut ylpeillä sellaisella kasvulla. Vasta sodan jälkeen Leningradissa ryhdyttiin taas rakentamaan uusia hotelleja. Hotellien rakentamisessa todellisena läpimurtona oli uuden kovanimisen Leningrad-hotellin rakentaminen (nykyinen Sankt-Peterburg-hotelli).

Osoitteessa Pirogovskaja nabereznaja-rantakatu 5 sijaitseva kaksitoistakerroksinen rakennus rakennettiin vuosina 1967-1970 Sergei Speranskin, Viktoria Struzmanin ja Nikolai Kamenskin ainutlaatuisen suunnitelman mukaan. Jugoslavian rakentajat suorittivat rakennustyöt uudenaikaisia teknologioita käyttäen. Hotelli erottui nykyaikaisella laitteistolla ja huonekaluilla. Hotellin arkkitehtuurisesta toteutuksesta tuli myös merkittävä, koska rakennus täydensi rantakadulla olevien talojen kokonaisuutta ja siitä tuli alueen dominantti.

Hotellin sisällä kaikki on mietitty tarkkaan yksityiskohtia myöten ulkomaalaisten ja venäläisten turistien, yksityishenkilöiden ja ryhmien mukavaa majoitusta varten. Toisessa kerroksessa oli talvipuutarha, josta avasi näkymä kaupungin historialliselle keskutalle. Lasilinnakkeeseen, joka muistutti ulkonäöltään lasisilinteriä, sijoittui kaksikerroksinen ravintola: ylhäällä olevaa salia kutsuttiin Petrovskij, eli Pietarin saliksi, ja alhaalla olevaa salia Kanatnij-, eli Köysibaariksi.  Tässä ravintolassa pidettiin vastaanottoja kaupungin tärkeille vieraille. Historiansa aikana hotelli on vastaanottanut monia tunnettuja henkilöitä.

Hotelli ensimmäisenä Neuvostoliitossa otti käyttöön länsimaalaisen noutopöytä- ja manneraamiainenjärjestelmän. Vieraiden palveluksessa oli valuuttabaari. Kabaree-esityksissä oli ravintolan viehätys. Sankt-Peterburg-hotellissa on pidetty paljon merkittäviä tupahtumia lukuun ottaen arvovaltaisia ja suuria konferensseja. 

Vuonna 1986 täällä pidettiin shakin maailmanmestaruuden loppuottelun toinen osa Garri Kasparovin ja Anatolij Karpovin välillä. Hotellissa on pidetty suuria kansainvälisiä shakin turnauksia, kuten Chigorin ja Rudenkon Memorial-turnauksia.

Vuonna 2006 G8-huippukokouksen puitteissa hotellissa pidettiin G8-ryhmän valtiovarainministreiden toinen tapaaminen.

© Ltd. Citytel MC, 2018